Mijn Winkelmandje

Geen producten in de winkelwagen.

Een jaar later…

Wat is er veel gebeurd het afgelopen jaar. In januari 2020 besloten we om wat extra mensen aan te nemen, omdat het toch wel erg druk werd bij ons op de Belevingsboerderij. De agenda met touringcarbussen, groepsrondleidingen, vergaderingen, familiefeestjes en bedrijfsuitjes begon vol te lopen. Gelukkig kregen we op onze vacature leuke, positieve reacties van toppers en waren we klaar voor een mooie en verdere groei van de Veldzicht Hoeve.

Op 1 maart startten we en legden we de focus op evenementen, bussen, activiteiten en alles wat ons leuk leek en mooi zou passen binnen de visie en strategie. Op 16 maart sloeg voor veel ondernemers het noodlot toe: Corona gooide roet in het eten. De agenda was tot aan het eind van het jaar in één keer leeg.

Wat nu? Groeien!

De aanloop naar de boerderijwinkels nam extreem toe in de Coronatijd, ook bij ons op de Belevingsboerderij Veldzicht Hoeve. We kregen veel vraag naar onze heerlijke Beemster kazen en ambachtelijke zuivel, meer dan we op dat moment konden bieden. We hadden al eerder met het idee gespeeld om zelf ijs te gaan maken en besloten uiteindelijk ook onze eigen zuivel te gaan maken. De cursussen daarvoor waren al gevolgd, formaliteiten werden afgehandeld en de zuivelruimte werd gemaakt en ingericht. Aan het begin van de zomervakantie 2020 was het ijs en de zuivel van Boer Joep te verkrijgen op de Veldzicht Hoeve.

We kregen vraag van andere boerderijwinkels of onze zuivel en ijs ook daar mocht komen liggen. Een nieuwe kans die we uiteraard niet konden laten liggen. Boerderijwinkel Boet32, Bakkums Boetje en Evlac Zelfmakerij waren de eerste collega-boerderijwinkels waar onze verse zuivel vanaf dat moment te verkrijgen was. Wat waren we trots! Al snel werd onze pasteur te klein en moest er een grotere van 300 liter bijkomen, er kwam een koelbus, er kwam nog een collega zuivelbereidster bij en zo groeiden we door.

Inmiddels liggen we op 30 verkooppunten van Amsterdam, tot Volendam, tot Hyllaard (Friesland) en zijn we niet meer weg te denken uit diverse bedrijfskantines. We zijn onlangs zelfs een top samenwerking aangegaan met IJscorner de Ruif : iets wat we nooit hadden durven dromen. Er zijn mooie samenwerkingen ontstaan, we hebben een hoop blije mensen die inmiddels graag voor onze zuivel en ijs komen, bij ons of bij één van onze andere verkooppunten.

Oog voor kwaliteit

Er ging uiteraard ook wel eens iets mis, een fles die ongestickerd de deur uit ging, de houdbaarheidsdatum die niet helemaal klopte (4 maanden houdbaar), iets te dikke vla na het opstarten van onze nieuwe Kookketel enkele weken geleden – maar al bij al mogen we trots zijn op wat we in een jaar tijd hebben neergezet en op hoeveel mensen de zuivel van Boer Joep inmiddels kunnen waarderen. Het blijft een groot leerproces, waar we iedere dag loeigoed ons best voor doen en waar we iedere dag kritisch naar blijven kijken.

Echte boerderijzuivel

Het is ook niet altijd makkelijk uitleggen dat boerderijzuivel toch echt anders is dan zuivel uit de winkel. Yoghurt, kwark, kefir, kwark en karnemelk die echt wordt opgebroed; vanillevla die echte vanille bevat; geen honderden liters slagroom op voorraad, maar slechts enkele liters, omdat we alle producten die we verkopen ook echt met 100% volle melk willen maken. Het blijft handwerk, het blijft maatwerk en het blijft boerderijzuivel: (h)eerlijke producten van 100% weidemelk en GMO vrije producten.

Vanaf deze plaats willen wij onze afnemers, wederverkopers en al onze trouwe klanten enorm bedanken voor het afgelopen jaar, we hopen dat we u nog jaren mogen ontvangen bij ons op de boerderij, of bij onze collega boerderijwinkels (check onze website waar allemaal).

In het najaar als de omstandigheden het weer toelaten nodigen wij u graag weer uit voor onze workshops: kaasproeverij, ijsproeverij en zuivelproeverij met uiteraard de rondleiding door de zuivelruimte. Vrijdag en zaterdag is onze boerderijwinkel geopend, woensdag t/m zondag onze horeca en ijsvitrine.

Lieve groet,

Boer Joep, boerin Constance en het fantastische team!

Beleef-proef-ervaar.