Met je collega’s een boerderij bezoeken

Zeg eens eerlijk: wanneer heb jij voor het laatst oog in oog gestaan met een koe van 700 kilo? Een boerderij bezoeken is echt heel wat anders dan een doorsnee dag op kantoor. De rust en ruimte werken inspirerend en enthousiasmerend. Over het Noord Hollandse platteland waait een frisse zeewind die eerst de bossen en duinen heeft gekust. De gezonde boerenlucht doet echt iedereen goed. Ook op onze hoeve zijn dit standaard ingrediënten, evenals de centrale ligging in Noord Holland. Wat onze duurzame boerderij écht bijzonder maakt is dat je bij ons een melkveehouderij kunt bezoeken die vol in bedrijf is. En jij kunt hier, met jouw collega’s, vergaderen of er zelfs een echte belevingsdag van maken tussen de koeien!

Vergaderen op een boerderij

Een van de eenvoudigste en leukste manieren om op een zakelijke wijze te proeven van het leven op een boerderij is door te vergaderen op een boerderij. Het melkveebedrijf van ons belevingscentrum bestaat uit een tweetal grote stallen. In 2018 is de jongveestal op uiterst professionele wijze verbouwd tot een vergaderlocatie die – tot 30 personen – van alle gemakken is voorzien. Zo vind je er razendsnelle wifi, een digiboard, een flipover en een whiteboard om je woorden te ondersteunen. Vanzelfsprekend word je in stijl – met iets lekkers – ontvangen. Koffie, thee en ijswater zijn ook onbeperkt inbegrepen en als je wilt kun je je bezoek uitbreiden met een rondleiding, een lunch of diner. Of sluit je vergadering in stijl af met een boerenborrel of een kaaszakje voor thuis! De vergaderruimte is te boeken voor een hele dag, maar ook kun je kiezen voor een ochtend, middag of avond.

Vergaderen in de wei

In en rond onze hoeve lopen bijna 100 koeien rond. In de zomer, als de temperaturen aangenaam zijn, vind je onze koeien in onze aangelegen weilanden waar ze lekker kunnen grazen. Als het kouder wordt verblijven de dames liever in hun grote, moderne stal. Niet alleen vind je daar volautomatische melkrobots, maar ook zijn er heuse verwenplekken waar borstels de ruggen van onze koeien masseren. Koeien zijn misschien wel de liefste en meest zachtaardige dieren op een boerderij. Nieuwsgierig zijn ze ook en ze willen zeker kennis met jou maken!

In de zomer bieden we vergaderarrangementen in het weiland aan, zodat je letterlijk en figuurlijk kennis kunt maken met de zeer nieuwsgierige aard van onze koeien. Als ze aan je gewend zijn, willen ze best wel eens aan je hand snuffelen of geaaid worden. Maar pas op: als ze jou ook lief vinden, heb je zo een lik te pakken! Dat dit tot hilarische taferelen kan leiden spreekt voor zich.

Teamuitje op de boerderij

Maar je hoeft niet per se te vergaderen om met onze koeien kennis te kunnen maken. We bieden diverse mogelijkheden om jouw team een onvergetelijk bedrijfsuitje te bezorgen. We hebben een leerzame film over het leven op de boerderij, waarbij tevens wordt uitgelegd hoe kaas wordt gemaakt (van al onze melk wordt Beemsterkaas gemaakt). Daarna kun je met jouw collega’s tijdens een rondleiding echte koetjes en kalfjes van dichtbij bekijken. Maar naast koeien vind je ook diverse andere dieren op onze hoeve. Beginnen je handen al te jeuken? Help dan eens een paar uurtjes mee op onze boerderij: er is altijd wat te doen. Het boerenleven maakt wel hongerig, maar gelukkig weten we in West Friesland daar wel raad mee. Geniet van een echte boerenlunch, of doe een kaasproeverij. Sluit de dag af met een boerenborrel en stap voldaan, helder en gezond weer in de auto. Want die zet je gewoon gratis op ons afgesloten erf voor de deur.